BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 28 octombrie 2009

Spiritul Craciunului


"Cel ce nu pastreaza Craciunul in sufletul sau, nu il va gasi niciodata sub un brad" ( Roy L. Smith )


Imi spunea cineva zilele trecute ca este foarte greu sa mai simti Spiritul Craciunului in zilele noastre. Eu am intrebat de ce ? "Pentru ca a devenit prea comercial" mi-a raspuns. Intr-adevar, Craciunul a devenit o Sarbatoare comerciala. Marile magazine fac bani buni in urma vanzarilor care au loc in aceasta perioada. Inca din septembrie apar pe rafturi Mosi Craciuni de ciocolata, bomboane de pom, globulete, costume de Craciunite,lumininte,tot felul de decoratiuni menite sa iti fure privirea si sa te faca sa scoti banii din buzunar si sa le iei acasa. Sa nu uitam sa mentionam de agentiile de voiaj, care din august au pregatit pachete turistice pentru Craciun si Anul Nou. Daca privim din punctul acesta de vedere, Craciunul chiar a devenit o sarbatoare comerciala. Toata lumea vrea sa faca bani multi in aceasta perioada. Totul este menit sa ne faca pe noi sa simtitm Spiritul Craciunului.Pentru unii oameni chiar functioneaza,dar pe altii ii sperie , ii enerveaza goana nebuna dupa cadouri, cumparaturile care parca nu se mai termina niciodata, aglomeratia , beculetele colorate din vitrine, si chiar colindele care se aud prin magazine.
Haideti sa simtim si sa cinstim Craciunul. Oricat de comercial ar fi, noi sa nu il simtim asa. Sa il pastram in sufeltul nostru tot anul. Sa zambim cand auzim colinde, sa le fredonam, sa fim mai buni cu noi si cu ceilalti, sa daruim. Despre asta este vorba. Sa fim impacati sufleteste. Nu e important cat si ce cumparam sau cat timp petrecem in cautarea cadoului perfect atata timp cat el este daruit din inima. Daca umblam numai dupa cumparaturi, daca Craciunul inseamna pentru noi doar cadouri, cel mai "trendy" brad impodobit sau cea mai reusita petrecere,degeaba asteptam sa ii simtim Spiritul, el nu va veni nicodata. Nu trebuie sa cumparam in fiecare an decoratiuni noi pentru brad, haideti sa le pastram pe cele vechi, care parca sunt mai frumoase cu timpul, astfel vor avea o poveste a lor pe care o vor spune de fiecare data cand vor fi scoase din cutia veche si prafuita. Totul va veni de la sine.
Ascultati colinde, fiti alaturi de cei dragi, daruiti iubire si Spiritul Craciunului va dainui in casele si in sufletele voastre.

0 comentarii: