BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

marți, 10 decembrie 2013

Mos Craciun

Sa scrii despre Mos Craciun nu e usor...este chiar complicat si necesita dibacie.Pentru ca Mosul nu este oricine...este o un personaj fabulos, in jurul caruia pluteste multa magie .

Cati dintre noi nu am incercat sa-l pandim, in seara de Ajun,dar am adormit cu ochii la brad? Cine nu are totusi senzatia ca parca l-a  zarit trecand cu sania fermecata prin vazduh? Totusi...nu stim foarte multe despre el... Imaginea sa este desprinsa din basmele iernii, pe care le citeam la gura sobei...


 Mos Craciun este batranel la chip si copil la suflet, pentru ca doar un suflet de copil il poate intelege si cunoaste atat de bine pe altul. Mosul e bland si bun, calm si devotat. Miroase a biscuiti si a ciocolata si are obrajii rosii de la ger. Mosul stie cine a fost cuminte si cine a fost neastamparat, stie ce-am facut de-a lungul anului. Mosul  vine de la Polul Nord,dintr-o casuta vesela si luminoasa, unde este ajutat de spiridusii harnici, sa faca jucarii. In fiecare noapte de Ajun el lasa in fiecare casa un strop de magie, speranta si ganduri senine.Pentru ca asta reprezinta Mos Craciun. Optimism si incredere. Bucurie si dragoste. 

Si noi putem fi Mos Craciun. Atunci cand ajutam un prieten, sau cand daruim ceva...orice....
Poate ca nu ne dam seama, dar aducem zambet pe chipul cuiva. 

Dragii mei, Craciunul e iubire...si doar de asta avem nevoie pentru a fi cu adevarat fericiti si impliniti!

Sarbatori de vis, iar Mosul sa va umple sufletele cu fericire !



0 comentarii: