BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

marți, 8 noiembrie 2011

Povestea Globuletului Mov


Iubesc Craciunul pentru ca ma face sa ma simt din nou copil. Imi aduce aminte de copilaria in care urmaream cu uimire globuletele din brad, le
numaram si ma jucam cu ele. Pastrez si acum unul dintre ele, Globuletul Mov cu casuta ninsa, preferatul meu. Prefer decoratiunile vechi celor noi pentru ca simt ca au o poveste de spus . Povestea Nasterii Domnului, de fiecare data altfel si totusi aceeasi, povestea copilariei mele si a sarbatorilor de iarna.
Mereu am crezut ca Sarbatoarea magica a Craciunului este facuta din traditii. Ma refer la traditii personale, fiecare familie le are pe ale ei,nu? Fie ca este vorba despre o bulgareala in miez de noapte,colindatul prin vecini sau pe la anumite rude, impodobitul bradului intr-un anumit fel,aceste traditii ne fac sarbatorile unice. Prezenta Globuletului Mov in bradutul meu de Craciun este una din aceste traditii, de altfel, tare draga mie.
Povestea Globuletului Mov incepe cu mult timp in urma, demult, pe cand privea timid din brad la Mos Gerila si asculta colindele cantate pe furis . De atunci, frumosul globulet este scos din cutia prafuita si asezat intr-un bradut . Cu fiecare an ce trece devine mai frumos si are mai multe povesti de spus. Cand eram copil era jucaria mea preferata din brad. Stateam si il priveam ascultandu-i povestile si urmarindu-l printre luminitele multicolore. Il am de la mama mea, care il pastreaza de cand avea vreo 3 ani. A fost si preferatul ei dar mi l-a dat mie.

Pe langa Globuletul Mov(care este cel mai "batran") mai am si un Mos Craciun Revolutionar( cumparat chiar pe 22.12.1989) si un Mos Gerila ( care la origine cred ca era rosu iar acum e mai mult rozaliu ). Ele sunt decoratiunile mele preferate, au tot timpul locul lor in bradut ( chiar daca mereu este alt brad) si cand deschid cutia parca imi zambesc si abia asteapta sa fie scoase la lumina si atarnate , abia asteapta sa imi mai spuna povesti.

Pastrati decoratiunile vechi, nu le aruncati. Stiu ca este frumos sa iti cumperi an de an globulete noi, dar pastrati si din cele vechi cateva. Nu cred ca se demodeaza, nu cred ca exista un anumit trend in impodobirea bradului, chiar daca in fiecare sezon ies tot felul de noutati . Cred ca cel mai mult conteaza ceea ce simti, iar de fiecare data cand scoti globuletele vechi iti aduci aminte de toate momentele frumoase petrecute in jurul bradului. Ele vor purta Spiritul Craciunului si il vor aduce in casa si sufletul tau.




1 comentarii:

Loredana spunea...

Si mie imi plac tare mult globurile vechi de sticla pictate!