BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

duminică, 11 noiembrie 2018

Salutare din 2018

M-am gândit mult dacă să mai scriu pe blog sau nu. Mi-era greu să încep, inspirația s-a lăsat aşteptată...anii au trecut, iar eu sunt alt om. Am recitit câteva postări mai vechi şi am regăsit oarecum naivitatea şi simplitatea care mă caracterizau şi care îmi erau atât de dragi. Cu timpul, lucrurile s-au mai complicat, sau le-am complicat eu...cine știe... dar am stat şi m-am gândit...şi am realizat că sunt tot eu...it's still me here... Poate mai matură  ( vreau să cred) mai sceptică, ironică ( poate) , acidă ( pe alocuri). Dar la fel de visătoare, îndrazneață, optimistă. Tot eu, oricum, deşi mi-a fost greu să mă regăsesc în multe dintre articole.
M-ați întrebat de ce nu am mai scris..anul trecut a fost chiar sărac în articole... Răspunsul nu îl ştiu nici eu...nu mi-e clar. Pot spune doar că mi-am propus ca anul acesta să scriu mai mult. E bine ? :)
Aşa că vă urez bine ați venit în al zecelea sezon de Magia Crăciunului !
Să începem tradiția de Crăciun!

marți, 31 octombrie 2017

E perioada aceea din an...

E perioada aceea din an...când a început să se întunece devreme şi afară miroase a fum şi e frig.
E perioada aceea din an când zilele sunt mieroase şi dulci, dar totuşi reci şi tare ne place...
E perioada aceea din an când totul în jur e arămiu şi auriu şi  foşneşte.
E perioada aceea din an când scoatem hainele groase şi tragem şi un fular dimineața.
E perioada aceea din an când ceaiul cald şi aromat ne place tare mult.
E perioada aceea din an când placinta cu dovleac şi cea cu mere este nelipsita din meniul nostru.
E perioada aceea din an când punem murături şi ne gandim cu drag la cum le vom toca pentru salata beof.
E perioada aceea din an când ne bucurăm de duminicile răcoroase prin parcuri, când ne gândim la cadouri, când citim la geam cu o cană de ciocolata caldă în mână.
E perioada aceea din an când ne miroase a copilărie din ce în ce mai tare...
E perioada aceea din an când trăim bucuria că se apropie Crăciunul !
E perioada aceea din an. ....

Salutare, bine v-am regasit în al 9-lea sezon magic :)

vineri, 9 decembrie 2016

Scrisoare către Moş Craciun

Salut! Numele meu este Jingle. Miaunel Jingle. Ştiu că râdeți de numele meu, dar am o stăpână înnebunită după Crăciun. În fiecare an, când se apropie sezonul festiv, mă implică şi pe mine în activitațile ei...
 Ce? O pisica nu poate împacheta cadouri? Nu, dar poate alege cadouri. Aşa că m-a luat cu ea la cumpărături. M-a vârât zăpăcita la ea în geantă. ...Eu...miau, miau, miau, miau... Nu putea şi ea să-mi ia o gentuță din aceea specială pentru animale de companie...sau un coşuleț..ceva mai confortabil...Nu...ea m-a băgat în geantă, de parcă mai suntem în 1996...şi chiar şi atunci...stăpânii respectabili nu îşi transportau prietenii necuvântători oricum. Am un bun prieten de scară, cotoiul Tom ( el are un nume de adevarat motan, nu ca mine) care are gentuță specială pentru a fi transportat. Cică stăpâna lui, Madam Popescu, a cumpărat-o de pe un site- cattitude.ro. Au acolo tot felul de accesorii pentru animale! Tare mi-ar plăcea o gentută d-aia specială , să nu mai fiu inghesuit în poşeta. Sau o hăinuță, să nu-mi mai fie frig când ies în curte, pentru că tare mult îmi place să mă joc în zăpadă! 
Mă rog... la cumpăraturi nu am avut succes. Adică eu nu am avut...speram să întălnesc şi eu alte patrupede, sa îmi fac prieteni noi...dar nu prea erau animale la mall. Şi-a dat seama şi ea că nu a avut o idee bună, aşa că am venit repede acasă. Aici ne-am apucat să împodobim bradul. Buuuun! Activitatea mea preferată, mi-am zis. Când a scos cutia cu globulețe, am sarit direct în ea. Apoi țuşti, la beteala sclipitoare atârnată pe marginea scaunului. Stăpâna mea a râs, şi a început să decoreze bradul. Are numai globulețe de plastic, ştie că eu sunt înnebunit dupa ele, şi nu riscă să le sparg pe toate. A împodobit repede şi dupa aceea a pus un CD cu muzică de Crăciun - Colinde. Ştefan Hruşcă şi miros de brad. Ce merge mai bine cel mai bine pe aşa o atmosferă? Va zic eu, nişte boabe cremoase şi de-li-cioa-se! Exact! Aşa că, m-am pus pe miorlăit. Miau, miau, miau! Dar ea...de unde. Mi-a pus un castron de lapte! Mie îmi place laptele, îl sorb cu mare plăcere de fiecare dată, dar acum voiam boabe suculente, de care îmi ia ea mie... Dar se pare că de data asta a uitat să-mi cumpere ! Păi Tom rămâne, oare, făra boabe? Niciodată! Are grija Madam Popescu să comande de pe site, şi astfel, nu rămâne niciodată pe zero. Nici nu trebuie să le care pe scari, vine curierul la uşă!
Aşa că, dragă Moşule, îmi doresc de Craciun ca stăpâna mea dragă, pe care o iubesc tare mult, chiar dacă e zăpăcită, să afle de site-ul acesta şi să facă nişte mici cumpărături de acolo, cattitude.ro, până şi numele este făcut pentru mine! Sunt sigur că dacă eu aş fi în locul ei, aş vrea să aflu despre acest site.  Mi-aş răsfața astfel cel mai bun prieten cât mai des! Să ştii că merit, Moşule, pentru că am fost motan cuminte tot anul!

Cu stimă pisicească,
Jingle Miaunel 

PS- Moşule, să nu-i uiți cu un cadou pe cei de la creative-wings.ro, Madam Popescu de la ei ar fi aflat despre site-ul pentru animăluțele cu atitudine ! 

Ce faci de Sărbători?

"Plecați undeva anul ăsta? În supermarketuri au băgat moşi de ciocolată! Prea repede a venit frigul dar sper să ningă de Crăciun! Am gasit un canal de youtube super, plin cu rețete  de prăjituri! Am auzit că  la firma nu știu  care se dau prime de Crăciun... Abia aștept  vacanța! Caut costum de Craciuniță! Eu caut de Om de zăpadă, pentru serbare, bineînțeles! Nu mi-am pus caucicurile de iarnă încă!! Am dat deja comanda de cozonaci, e o doamna care-i face acasă,  cu produse ultra mega bio, și  e foarte aglomerată, nu vreau să  rămân fără  cozonaci anul ăsta! Sunt reduceri la jucării  la nu știu ce hypermarket.... Ce vrei de la Moşu'? Cât costă  porcul anul ăsta? Cat costă bradul? Unde faci Revelionul? "
Asta aud în  jurul meu tot mai des... Într-adevăr, se apropie Crăciunul!  Dar suntem mereu grăbiți și uitam de lucrurile cele mai importante... Nu avem nevoie de presiune cand vine vorba de Crăciun. De ce trebuie sa faci undeva Revelionul? De ce să  încercăm sa fim ca alții? Să vrem ce au ceilalți? Tot ce avem nevoie de sărbători este de tihnă, de oameni dragi, de sănătate  și de voie bună.
Salutare, prieteni ! Bine v-am regăsit  într-un nou sezon! 


photo-pinterest.com

Cică Moşu' nu există...

Citeam pe un blog celebru că trebuie să le spunem copiilor că Moş Craciun şi Moş Nicolae sunt fantezii, că ei nu există. Că nu  trebuie să mințim copiii, că trebuie să să le spunem mereu adevărul.
Şi mă întreb, chiar  nu putem lăsa o umbră de magie pentru copiii noştri? Chiar trebuie de mici să faca față realității? Nu au toată viața să se lupte cu ea? Cu oameni răi, lipsuri şi aşa mai departe? Copilăria este unică şi prea scurtă! Ei au nevoie de poveşti, au nevoie de magie... Dacă şi Moş Crăciun şi Mos Nicolae sunt minciuni şi trebuie să le spunem copiilor că nu există....atunci să le zicem de-acum că viața e grea, că oamenii sunt răi, că există boală, tristețe, că poate vor fi momente când vor fi singuri, că poate nu vor avea bani....
Din punctul meu de vedere,părinții ar trebui să sporească magia moşilor copilăriei. Să nu ucidă a lumii taină.... Aşa cum prea frumos spune Lucina Blaga " eu nu ucid cu mintea tainele ce le-ntâlnesc în calea mea(...) eu cu lumina mea sporesc a lumii taină".
Să nu distrugem umbra de magie din viața lor. Îşi vor da seama singuri cine este Moş Craciun sau Moş Nicolae...pentru că ei există. Suntem noi, părinții lor, bunicii, oamenii care îi iubesc şi au grijă să le îndeplinească dorințele. Au grijă ca,indiferent cât de greu le-a fost de-a lungul anului, să pună ceva bănuți de-o parte, să umple ghetuțele cu ciocolată şi portocale. Oameni dragi şi buni care uită să-şi mai cumpere pentru ei o pereche nouă de ghete, mai merg şi anul acesta cu cele vechi, dar cumpără unele noi copiilor.  Şi atunci, nu vor plânge pentru că Moşul nu există, se vor bucura pentru că îşi vor da seama că Moşii au fost mereu atât de aproape... Aduceți-vă aminte cât de fericiți erați şi cum vi se lumina fața când se apropia Craciunul. Cum vă făceați planuri să-l prindeți pe Moşu', cum vă chinuiați să nu adormiți, că poate,poate îl prindeți pe bătrânel în fapt... Să nu luam bucuria asta copiilor noştri, să le oferim amintiri frumoase, sa aibe ce povesti la rândul lor. Nasul lipit pe geam în seara de Ajun, forfota, emoțiile, liniştea urmată de fericirea din dimineața de Crăciun, când cadourile sunt găsite sub brad. Nu sunt minciuni, dragii mei, sunt bucurii mici, care ne fac viața mai frumoasă!
sursa foto- pinterest.com

marți, 6 decembrie 2016

Dimineți dulci

Dimineața de Moş Nicolae e dulce, dulce de tot! Are gust de ciocolată şi portocale! Miroase a banane proaspete şi e veselă tare! Sună a colinde şi a desene animate! E însorită, chiar dacă e ger. Moşul a venit cu barba neagră, nu e zăpadă la malul mării, dar poate barba lui s-a albit,  când a urcat spre munți...
Fericirea e atât de simplă!
La mulți ani Nicolae, La mulți ani Nicoleta! Să fiți fericiți şi sănătoşi!
O zi veselă să aveți❤❄❤❄


photo- pinterest.com

joi, 31 decembrie 2015

Revelion

REVELIÓN, revelioane, s. n. Noaptea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie, în care se sărbătorește Anul Nou; petrecere care are loc în această noapte - conform Dicționarului explicativ al limbii române. 

 Însă, pentru noi este mai mult de atat. Este un moment în care tragem linie şi socotim: bune, rele...câte-au fost, s-au dus! Acum, în prag de început, să fim pozitivi, optimişti, să sperăm la un an bun,frumos, plin de amintiri şi momente speciale. Să ne revedem sănatoşi! 
La mulți ani!