BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

joi, 31 decembrie 2015

Revelion

REVELIÓN, revelioane, s. n. Noaptea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie, în care se sărbătorește Anul Nou; petrecere care are loc în această noapte - conform Dicționarului explicativ al limbii române. 

 Însă, pentru noi este mai mult de atat. Este un moment în care tragem linie şi socotim: bune, rele...câte-au fost, s-au dus! Acum, în prag de început, să fim pozitivi, optimişti, să sperăm la un an bun,frumos, plin de amintiri şi momente speciale. Să ne revedem sănatoşi! 
La mulți ani! 

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Cum n-a furat Grinch Crăciunul


Poate Crăciunul, a crezut el, nu vine de la un magazin. 
Poate Crăciunul... poate... înseamnă un pic mai mult de
 atât! 
 „Cum  a furat Grinch Crăciunul” , Dr Seuss 




Astăzi, la o activitate dedicată copiilor, am discutat despre Grinch. Cei mici au aflat că el este un spiriduș care a furat Crăciunul. Și s-au întrebat, cum poate cineva să fure Crăciunul?

Grinch a luat toți brăduții din oraș, a furat beculețele,jucăriile,cadourile, budinca și chiar curcanul...dar nu a putut fura și spiritul Craciunului...adică iubirea.Chiar și fără brad și cadouri, oamenii au cântat și s-au bucurat că sunt împreună.

I-am întrebat pe copii ce înseamnă cu adevărat Crăciunul.  Au răspuns că înseamnă sa fii bun și să iubești. M-a bucurat răspunsul lor și faptul că au înțeles care este adevăratul rol al lui Grinch.Până la urmă, daca el nu lua toată strălucirea falsă, oamenii nu și-ar fi dat seama de adevărata însemnătate a Crăciunului. Că nu contează dacă avem cel mai mare brad, cele mai sclipitoare globulețe sau cele mai multe cadouri, ci pe cine avem lângă noi și cum ne purtăm cu ei. Părinți, bunici, prieteni, colegi...oameni !

Și m-am gândit, Grinch nu a furat Crăciunul, oamenii o făcuseră. Noi o facem, în fiecare zi. Toată lumea spune că nu mai simte spiritul sărbătorilor din alți ani, din copilărie. Așa este, pentru că azi, totul a devenit material și superficial. Bradul cel mai mare, coșul cel mai plin... Suntem într-o competiție nesfârșită cu șeful, colegul, vărul, socrul, de fapt, cu noi înșine. Grinch a dat Crăciunul înapoi oamenilor. Le-a reamintit că înseamnă iubire, prietenie, voie bună, înțelegere, căldură sufletească.


 Să-i învățăm pe copiii noștri să se bucure cu adevărat. Nu de jucării scumpe, telefoane, tablete...ci de stat în pijamale, spus povești, jucat în zăpadă, colindat și îmbrătișat. Să se bucure de IUBIRE și să o ofere mai departe!  Să-i facem să înțeleagă că lucrurile simple fac viața frumoasă! Despre asta este Crăciunul...

duminică, 6 decembrie 2015

Tihna


Tihna, acea stare de liniște deplină, aceea lipsă de zbucium, acea pace sufletească, este ceea ce caut de sărbători. Acel moment când casa e luminată doar de beculețe, când copiii se joacă în jurul tău, când oamenii dragi îți râd, iar tu mulțumești. Asta e fericirea! Nu e complicată, și e chiar în jurul nostru :)

Să vă fie casele pline cu fericire și voie bună, iar inimile cu iubire !