BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

luni, 9 noiembrie 2015

De Sărbători ne distrăm în familie

 Îmi plac tradițiile în general,cele frumoase,care au și o poveste în spate, dar și mai mult imi plac tradițiile de Crăciun. Mă refer la cele ale fiecărei familii în parte. Aveți tradiții personale? Faceți ceva anume în familia voastră de sărbători? De la colindat bunicii, la prăjiturit până târziu în noapte. De la mers cu familia la țară, întâlnirea cu toate rudele și jucat Nu te supăra frate sau Monopoly. Fiecare familie are tradițiile ei.
Dar ce spuneți ca anul acesta să creăm  niște tradiții noi? Ar fi distractiv,zic.
Iată o listă cu ce putem face în preajma sărbătorilor :

- Să facem pachețele cu mici cadouri pentru copiii mai puțin norocoși- putem mobiliza toată familia pentru această cauză. În felul acesta, cheltuielile nu sunt mari, iar gestul aduce atât de multă bucurie!  Fiecare cumpăra câte ceva, le strângem,le împachetăm frumos și le oferim. Dacă nu cunoașteți copii sau persoane care s-ar bucura enorm de aceste cadouri, puteți participa la evenimentul Shoebox. Mai multe detalii aflați de pe site-ul lor www.shoebox.ro . Puneți cadourile într-o cutie de pantofi și le duceți la centrul de colectare din orașul vostru. E simplu și atât de frumos!

- Putem realiza alături de cei mici diferite crafturi, cu care să împodobim bradul. De la renii lui Moș Crăciun, făcuți din forma mânuțelor piticilor noștri, la globulețe din polistiren,pictate chiar de noi. Dacă timpul vă permite, puteți chiar să faceți câte un craft pe zi. În felul acesta numărați zilele pâna la Crăciun, vă distrați împreună cu micuții și aveți decorațiuni noi pentru brad,pe care le puteți folosi an de an. Idei pentru meșterit găsiți pe www.pinterest.com .

- Ce spuneți de o bulgăreală în miez de noapte? Avem nevoie doar de zăpadă și voie bună. Imaginați-vă că piticii dorm, îi treziți încet la miezul nopții, le trageți geaca și bocancii peste pijamale și ...direct în zăpada din fața blocului sau din curte. Ar fi o amintire de neprețuit pentru familia voastră și o tradiție superbă pentru nopțile cu zăpadă din preajma Sărbătorilor și nu numai.

- Ce spuneți de un joc simpatic care poate implica întreaga familie? Cumpărăm cadouri simbolice, un globuleț,  un CD cu muzică de Crăciun, o cană cu reni,un calendar, le împachetăm și le ascundem prin casă. Când dăm startul, toată lumea începe căutarea. Cine găsește un cadou,îl păstrează. Stabiliți un număr maxim de cadouri pe care le poate păstra o persoană. De exemplu, dacă ai găsit trei cadouri, poți ieși din joc.

- În fiecare seară de Ajun, putem ieși cu cei mici să aruncăm alune pe acoperiș, pentru renii Moșului. Imaginați-vă cât de distractiv ar fi...mai ales dacă stăm la bloc.

- Dacă avem o familie numeroasă și pusă pe distracție, putem pune în "scenă" o mică piesă de teatru. Sau, ne putem organiza în perechi și să interpretăm diverse numere: cântăm, dansăm etc. Putem pune și un premiu în joc. De asemenea, putem organiza doar pentru copii o astfel de petrecere.

Aștept cu drag și ideile voastre. Hadeți să facem Crăciunul memorabil !








Sursă foto-pinterest

4 comentarii:

Loredana spunea...

Superbe ideile tale!
Ma bucur ca ai revenit!

Valentina spunea...

Si eu ma bucur ca ai revenit! Super ideile tale!

Wish spunea...

Și eu mă bucur ca găsesc în fiecare an oameni dragi !

Wish spunea...

Ma bucur :)